Tool: De keerzijde van snelle oplossingen.

Op zoek naar oplossingen voor de lange én korte termijn.

De keerzijde van snelle oplossingen

Veel situaties waarmee we in de onderwijspraktijk geconfronteerd worden, lijken te vragen om daadkracht en snelle oplossingen.

Snelle oplossingen hebben vaak onbedoelde bijwerkingen die later alsnog veel tijd en energie kosten. In deze training verkennen we samen de keerzijde van deze dynamiek.

Dit leer je met deze tool:

Om deze gratis training te volgen vul je je e-mailadres is en klik je op de button ‘Download Training’. Je ontvangt de training dan binnen enkele minuten in je inbox. Heb je de training na 5 minuten nog niet ontvangen? Neem dan contact op.

Over deze tool

Deze tool is afgeleid van een workshop die ik gegeven heb in het Onderwijs Atelier. Door de onderliggende structuur van problemen te herkennen kunnen betere oplossingen worden bedacht die werken op de korte én de lange termijn.

Hans Leistra

Systeemdenker & Docent IRISZ Systeemacademie

Intervisie & Reflectie

Word gratis lid van onze IRISZ Systeemacademie LinkedIn groep en discussieer met anderen over deze tool of andere onderwerpen binnen systeemdenken. 

IRISZ Systeemacademie

IRISZ Systeemacademie inspireert en leert leidinggevenden om door middel van systeemdenken een duurzaam handelingsrepertoire op te bouwen.

Op deze manier helpt systeemdenken met het realiseren van opbrengsten, het omgaan met verschillende en tegenstrijdige belangen. Ook helpt systeemdenken met draagvlak te creëren, koers te houden en authenticiteit in leiderschap te ontwikkelen.